2 oktober, 2018 - No Comments!

Månadens Observation #51: Vad är det intelligenta företaget (Intelligent Enterprise)?

Algoritmer har förändrat våra liv under det senaste decenniet, och de kommer drastiskt fortsätta att förändra hur vi lever och arbetar i framtiden. Privat är vi alltmer vana vid att våra frågor besvaras innan vi ens frågar dem, och får våra behov och önskemål adresserade av rekommendationer som vi inte ens ber om. När vi besöker en ny stad öppnar vi en app för att hitta en restaurang, göra en bokning, ta en uber till restaurangen - och allt detta kan vi göra på telefonen.

Read more

Share

3 september, 2018 - No Comments!

Månadens Observation #50: En bra ledare visar vägen

Semester är viktigt!

Välkommen tillbaka efter semestern! Att ta semester är inte bara bra för kropp och själ – det kan faktiskt få oss att prestera bättre. Semester och miljöombyte kan ge oss nya perspektiv och fylla oss med kreativitet och inspiration. Semester hjälper oss att komma tillbaka utvilade och motiverade till jobbet igen. Att ta sig tid för vila och reflektion är viktiga delar i ett framgångsrikt ledarskap.

Read more

Share

26 juni, 2018 - No Comments!

Månadens Observation #49: Return Supply Chain, ett onödigt ont eller en affärsmöjlighet?

Det är i dagens globala värld en stor utmaning att optimera sin supply chain. Processen att få  till en effektiv return supply chain är ofta en komplex och svår utmaning eftersom detta inte sällan kommer i andra, tredje eller ännu längre ner i prioriteringsordningen. Många missar är att här finns pengar att tjäna, kundrelationer att förbättra och en inbyggd möjlighet till förbättringsarbete i supply organisationen.

Read more

Share

31 maj, 2018 - No Comments!

Månadens Observation #48: Kommer AI ta över Business Analytikerns roll?

Senare tids forskning inom förstärkningsinlärning visar är att man kan få AI att lära sig att ta beslut som liknar våra egna känslomässiga beslut. Genom att ge en positiv eller negativ respons på ett beslut så kommer en historikbank byggas upp som liknar våra beslut baserade på tidigare erfarenheter.  Daniel Kahneman har i sin forskning identifierat systematiska fel i den automatiska funktionen av vårt mänskliga tänkande här kan AI överträffa oss i kvalitet av "magkänsla". Ytterligare bevis på AI:s möjligheter där forskare på Microsoft och Kyoto Universitetet lyckats få en AI att skriva poesi som är näst inpå omöjlig att urskilja huruvida de är en människa eller en AI som skrivit dem.

Read more

Share